Valnötter

Det finns teorier omkring frukter och grönsakers utseende och hur dessa grödor påverkar oss. Morötter anses vara bra för ögonen och alla vet hur en morotsskiva ser ut, just det som ett öga! Om man tar en titt på valnötter så borde det ge en idé om vad dessa skulle kunna vara bra för. Inte?  Då är det nog dags att du ger valnöten en chans och ökar på hjärncellernas förmåga! Skämt och åsido, det här är vansinnigt goda nötter som är formade som en hjärna och som passar bra som mellanmål eller i bakverk.

Bli smart med valnötter

Det har visat sig att kråkor har funnit riktigt intressanta metoder för att komma åt valnötens kärna. De sätter sig på telefonledningar över vägar och släpper ner nöten för att knäcka den under bilarnas däck. För att inte bli påkörda så gör de detta vid övergångsställen där trafikljus reglerar trafiken så att de snart kan komma åt sina valnötter som ligger redo att ätas på vägen nedanför. Om kråkor blir så smarta av att äta valnöt så kan man ju bara gissa vad det kan göra med en människas tankeverksamhet!

Valnötter, ett hälsosamt alternativ

Den som gillar smaken på valnöt bör verkligen dra nytta av nötens fina egenskaper. Man får nämligen rikligt med protein, fiber, B-vitaminer och antioxidanter från valnötter som man ju kan äta på så många olika sätt. Hoppa över godis och ta med en påse med valnötter istället. Nötterna ger energi som räcker längre och de är inte skadliga för kroppen som godis med socker och färgämnen är. Man kan äta bröd med valnöt, garnera sallader med nötterna eller äta de precis som de är när man är sugen på något extra.

Copyright 2022 | Nötter.nu