Pistagenötter

 

Pistagenötter

Hur ska man äta pistagenötter fint då man är bortbjuden? När man får en skål medpistagenötter så innebär det ju att man måste plocka ut nöten ur skalet och detta kan man göra manuellt eller med tänderna. Då nötterna är saltade och rostade så smakar skalet så gott att man gärna plockar ur nöten med hjälp av tänderna. Nu är det dock inte så fint att sitta och slicka på skalen då man har sällskap, så den som bjuder på dessa nötter bör se till att det finns ett fat för skalen så att alla kan njuta av världens godaste nötter.

Pistagenötter är nyttiga nötter

Det har forskats en hel del omkring hur pistagenötter påverkar vår hälsa. I olika studier så har man kommit fram till att de som äter pistagenötter kan höja det goda kolesterolet. Dessutom är pistagenötter rika på fiber, och de rekommenderas som mellanmål eller som godis. När ingen ser på så kan man absolut suga på de salta skalen. Det är inte farligt och mycket gott!

Pistagenötter från Iran

Pistagenötterna kommer från Iran där miljontals människor jobbar med att odla, vårda, och skörda dem. Då nöten är mogen så kan man äta den rå och efter det att man har pillat bort det hölje som påminner lite om en vindruva så ser pistagenötter ut precis som de gör då du köper dem i en butik i Sverige. Nu är det dock så att det är svårt att transportera pistagenötter utan att den förstörs och det är därför som vi brukar få den i torkat format till Europa. Det gör dock ingenting, för smaken försvinner inte bara för att nötterna har torkats.

Copyright 2022 | Nötter.nu