Mandlar

Vacker hud, intelligens och smakupplevelser är sådant som inte alltid går att kombinera. Även den bästa hudkräm smakar inte särskilt gott, och man kan inte tala om intelligens om man försöker förtära den. Om man däremot skaffar en påse medmandlar så kan man njuta av dessa för smakens skull, använda dem för bättre hy, och dessutom se fram emot en gladare hjärna tack vare de unika egenskaper som dessa nötter har.

 

Mandlar, det perfekta godiset

Man får verkligen säga att mandeln tillhör kategorin perfekt godis. Man kan äta mandlar varje dag utan att bli tjock och de gör en hel del positivt för kroppen. Äter man mandel så gör det gott för magen och det kan även vara hjälpsamt om man har problem med hosta eller allvarliga sjukdomar som hjärtproblem. Det bästa är förstås att äta råa mandlar så att man undgår det som tillsätts då de rostas. Om det kliar i halsen av råa mandlar så kan man lägga dem i kokhett vatten i cirka 20 minuter. Detta gör att nötterna svullnar och att skalet med lätthet kan dras av. Sedan kan man äta mandlarna utan besvär med samma goda smak.

 

För huden är mandlar bra

Mandeln har viktiga egenskaper som kan läka den mesta flagiga hud. Idag är det många skönhetsprodukter som inkluderar mandlar för att hjälpa huden att återvinna en naturlig balans. Dessutom kan man enkelt skapa sin egen skrubbprodukt genom att använda sig av små bitar av mandlar och blanda dessa med mjölk eller rosvatten och använda i ansikte och på kropp som tvätt.

Det finns verkligen många fördelar med mandeln, men man ska komma ihåg att inte överdriva sin konsumering. Därför kan man med fördel blanda sina mandlar med andra nötter som ett gott mellanmål för att öka koncentration och för att orka med då man har behov av det.

Copyright 2022 | Nötter.nu