Macadamianötter

Macadamianötter är goda och dessutom väldigt nyttiga. Det finns de som menar att man kan leva för evigt på dessa nötter, men det är så klart en myt. Om man ätermacadamianötter som en del av en varierad kost så kan man dra stor nytta av de unika egenskaper som dessa nötter har. Liksom med alla nötter så är det givetvis så att den höga fetthalten gör att man inte kan vräka i sig nötter dagen lång utan att gå upp i vikt. Den som vill skapa en god nötblandning bör höja smakupplevelsen med hjälp av makadam.

Fördelar med macadamianötter

Om vi bortser från den goda smaken så finner vi fler fördelar med dessa nötter som skördas i Australien. De har en hög halt av fiber vilket är bra för magen och dessutom är de fria från kolesterol. Varje macadamia nöt är packad med energi och detta kan man dra stor nytta av genom att helt enkelt äta nötterna som mellanmål då man börjar tappa sugen. Man har också sett att macadamianötter har gott om vitaminer och mineraler som E-vitamin, koppar, zink och olika B-vitaminer. Detta gör att kroppen mår bra att man äter macadamianötter som en del av sin kost.

Vad kan man göra med macadamianötter?

Man kan använda sig av macadamianötter i de flesta sammanhang. Det enklaste är att äta den som den är, men det är också gott att rosta och salta macadamianötterna för att sedan blanda med andra nötter och russin. Man kan också blanda macadamianötter i grytor, sallader eller äta den som en delikatess med ett överdrag av choklad.

macadamia-61634_1280

Rostade macadamia nötter!

 

Copyright 2022 | Nötter.nu