Hasselnötter

Den som letar efter en nöt som har en söt smak ska testa hasselnötter. Faktum är att du antagligen har ätit en hel del hasselnötter vid detta lag eftersom de gärna används i godis och vid bakning. Det finns förstås de som är allergiska mot hasselnötter, men annars så är det väl känt att denna nöt har antiallergiska egenskaper. Full av vitaminer och mineraler så tillhör den en av de nyttigaste nötter som finns.

 

Sött och nyttiga hasselnötter

hazelnuts-448000_1280Vad härligt att kunna säga sött och nyttigt tillsammans. Idag är det många som måste tänka på dieten och på att undvika mat som inte är bra för kroppen. Att äta hasselnötter varje dag är ett bra sätt att ta hand om sin hälsa samtidigt som smaken är mycket bättre än vanligt godis. Den som försöker dra ner på socker och upplever att eftermiddagen ofta blir trög bör ha en liten påse med hasselnötter i fickan. Ät några nötter och upplev hur orken kommer tillbaka. Att nötterna är feta är inga problem. Det här är fett som är bra för kroppen, och man måste äta bra många nötter för att bli tjock av dem!

Så kan man använda hasselnötter

hazelnuts-74257

Det är lättare att gå upp i vikt av de produkter som gärna inkluderar hasselnöten. God choklad och vackra bakverk skulle aldrig bli desamma om hasselnötter inte hade ingått. Man kan köpa färdighackad hasselnöt att toppa sina kanelbullar med, men det är alltid fräschare att köpa hela nötter från en pålitlig handlare. Ju mindre som nötterna har processats desto bättre för hälsan och smaken. Det är faktiskt riktigt mysigt att sitta med nötknäckare och äta hasselnöt efter hasselnöt…

Copyright 2022 | Nötter.nu