Cashewnötter

När man tittar på olika former av nötter så tycks en nöt hela tiden hamna i centrum. Vem har inte njutit av cashewnötter på ett eller annat vis? Det här är nötter som man kan äta som godis, i mat eller som ett kosttillskott. Olika grupper talar för denna nöt som ett bra val då man vill må bra och ändå njuta av god smak. Den här nöten kommer från Sydamerika och är nära släkt med pistagenötter och mango som också är kända för att erbjuda fantastisk smak och hälsa för kropp och själ.
cashew-kernels-610481_1280

Cashewnötter passar till allt!

I en ångande gryta, med chokladhölje eller som medicin, detta är bara några exempel på hur man kan använda sig av cashew. De här nötterna har så många viktiga mineraler och dessutom en smak som går att kombinera med sött och salt. Det är inte konstigt att cashewnötter fått smeknamnet “naturens vitaminpiller” för den som börjar inkludera cashew i sin kost kommer att märka skillnaden. Även om cashewnöten har en hel del fett så anses detta vara mindre än i många andra nötter och dessutom så handlar det om nyttigt fett.

Cashewnötter bra för den som tränar

Den som vill träna för att bygga muskler kan dra nytta av allt det protein som finns icashewnötter. Då man minskar på fett och ändå behåller en hög proteinhalt så blir det till ett perfekt kosttillägg för den som tränar mycket. Med vitaminer som C, B1, B2, B3, och mineraler som järn, magnesium, zink och en massa koppar så ger cashewnötter den som tränar ett viktigt stöd. De här nötterna är enkla att använda sig av eftersom de är goda som de är eller ihop med nästan vad som helst. Testa att rosta de en stund i pannan för att få fram en ännu godare smak!

Copyright 2022 | Nötter.nu